Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю дозволило вакцинацію проти коронавірусу дітей від 5 до 11 років. Однак на вакцини зможуть претендувати лише ті, хто має серйозні захворювання, які можуть призвести до ускладнень COVID-19.

Читайте також: Експерт розповіла, з якого віку будуть прищеплювати від COVID-19 дітей

Як пише The Times of Israel, у відомстві наголосили, що щеплення можна зробити лише дітям, у яких «висока ймовірність серйозного захворювання і навіть смерті внаслідок зараження новим коронавірусом», передає УНІАН.

Міністерство охорони здоров’я пояснило, що на вакцину претендуватимуть лише діти, які страждають на важке ожиріння, важкі хронічні захворювання легень, порушення нервового розвитку, застійну серцеву недостатність, серпоподібну анемію і важкі аутоімунні захворювання.

Дітям вводитимуть препарат від Pfizer та BioNTech. Однак доза буде утричі меншою від звичайної.

В Ізраїлі вже вакцинують підлітків у віці від 12 до 15 років. Країна намагається щепити якомога більше людей на тлі поширення більш небезпечного штаму «Дельта».

За даними Bloomberg, в Ізраїлі 63,7% людей отримали щонайменше одну дозу вакцини. А 58,9% громадян уже завершили вакцинацію.

З початку пандемії у 9-мільйонному Ізраїлі зафіксували 864 тисячки випадків коронавірусу. Понад 6,4 тисячі людей померли від ускладнень COVID-19.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook