У Києві біля Міністерства охорони здоров’я відбулася протестна акція за участю трансгендерів, які вимагали вилучити з Міжнародної статистичної класифікації хвороб та проблем, пов'язаних зі здоров'ям, діагноз "транссексуалізм".

Читайте також: Під ВР зібралися сотні активістів, які вимагають новий закон про вибори

Про це повідомляє "Укрінформ".

В акції "Трансгендерність − не діагноз. Наше життя − в наших руках", присвяченої до Міжнародного дня дій за депатологізацію трансгендерності, взяла участь незначна кількість людей − близько 6 осіб. У руках плакати з написами: "Держава − хвора, трансгендерні персони − ні", "Свобода гендерного вибору, ні − психіатрам" та інші.

Протестанти пройшли маршем від метро "Арсенальна" до будівлі МОЗ.

Читайте також: У Луцьку на протест зібралися члени усіх профспілок області

Трансгендерність − це збірний термін для позначення явищ незбігання соціальної і біологічної статі. Трансгендерність не залежить від сексуальної орієнтації; трансгендерні люди можуть ідентифікувати себе як гетеросексуали, гомосексуали, бісексуали та ін. (деякі трансгендерні люди вважають, що усталені категорії сексуальної орієнтації незастосовні до них). Для того, щоб не ставити стигми на психічному стані індивідів, відповідно до Міжнародної класифікації хвороб та проблем, трансгендерність була перенесена з психічних розладів до "інших специфічних станів, що характеризують сексуальне здоров'я".


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter