Додаткова токсикологічна експертиза виявила медичний препарат клозапін в організмі співробітника Адміністрації президента Олександра Бухтатого, якого знайшли мертвим 14 березня. Про це повідомила "Українській правді" речниця прокуратури Надія Максимець.

Читайте також: Екс-нардеп Микитась, який підозрюється у розкраданні майна Нацгвардії, хотів вбити свідка

"Результати засвідчили наявність в організмі потерпілого клозапіну та етилового спирту, які потрапили в його організм одночасно приблизно за 3-5 годин до настання смерті", - зазначила представниця прокуратури.

Згідно з попердньою експертизою, тілесні ушкодження, які отримав загиблий, не мають причинно-наслідкового зв’язку із його смертю: їх завдано приблизно за годину до її настання. Щоб отримати відповіді на питання щодо обставин загибелі Бухтатого, було прийнято рішення провести додаткову токсикологічну експертизу. Вона й показала наявність в організмі загиблого алкоголю та медпрепарату.

Максимець пояснює, що слідство має достатньо доказів щодо причетності до розбійного нападу на Бухтатого двох осіб, один із яких (затриманий по гарячих слідах громадянин Вірменії – ред.) тепер постане перед судом (обвинувальний акт скеровано до Шевченківського райсуду столиці для розгляду по суті).

Читайте також: Жорстоке вбивство молодої дівчини на Волині: чоловіка засудили до довічного, але апеляція рішення скасувала (відео)

Водночас проведеними слідчими та розшуковими діями слідству не вдалося встановити причетність цих осіб до дій, які призвели до смерті потерпілого у зв’язку з потраплянням в організм клозапіну.

Тому дії нападників кваліфіковані за 2 с. 187 КК України - розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу, санкція якої передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Одночасно продовжується активна робота з встановлення особи другого нападника.

Матеріали відносно нього виділені в окреме кримінальне провадження.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook