Внесені зміни до Податкового кодексу України, які вступили в чинності 23 травня 2020 року, передбачають збільшення податку при продажу автомобілів.

Читайте також: "Євробляхи" почали роздавати безкоштовно: хто їх може отримати

Нещодавно був підписаний законопроєкт №1210, в якому частина змін торкнулася і автомобільної сфери, пише ТСН.

Так, законом закріплено введення податку на продаж третьої одиниці транспортного засобу за рік. Дія закону поширюється на продажу машин від 1-го січня 2020 року.

Якщо раніше при продажу (обміні) протягом одного року третього і подальшого автомобіля потрібно було заплатити державі 5% його вартості, то тепер – 18%. Новий податок стосується не тільки легкових автомобілів, але і будь-якого іншого транспорту, у тому числі, причепів, мопедів і мотоциклів.

Читайте також: На "Ягодині" – величезна черга з вантажівок

Перший продаж ТЗ податком не обкладається. Якщо два, то державі доведеться віддати 5% його ціни, як і раніше. При продажу автобуса, вантажівки, трактора, спецтехніки і іншого рухомого майна стягується податок в розмірі 5% від оціночної вартості навіть на першу операцію в році.

У цьому випадку ставка робиться на перекупників. Їм тепер треба або виходити "з тіні" та платити податки, або відмовитися від свого бізнесу. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook