Заготівельники і продавці молока в Україні часто вдаються до фальсифікації продукту шляхом додавання в нього мийних засобів. Такий метод запобігає скисанню і підвищує вміст жиру.

Читайте також: Помилилися: замість молока від «РадиМо» в пакетах була вода

Про це розповів керівник Союзу молочних підприємств Вадим Чагаровський в ефірі програми «Споживач має право» на телеканалі «Україна 24». Він наголосив, що виробники молока не є фальсифікаторами, це вигідно тільки заготівельникам і продавцям.

«Мета – збереження нативних властивостей, а саме кислотності, для чого використовуються сода і мийні засоби, щоб молоко не було кислим. На смак це через невелику кількість речовин не відчувається, рецептори не можуть відчути, і люди купують це як звичайне молоко», – розповів Чагаровський.

Більше мийних речовин, зазначив він, додають, коли здають молоко на промислову переробку. Вони є поверхнево активними речовинами, які показують наявність більшої кількості жиру в молоці, обманюючи методику, за допомогою якої визначають жирність продукту.

«Матеріально-фінансові розрахунки йдуть залежно від того, який жир. Тому заготівельники-фальсифікатори додають пральний порошок для того, щоб підняти вміст жиру в молоці. На підприємствах, які займаються розливом і переробкою молока, йде знезараження перекисом водню, тому там потрапляння мийних засобів неможливе», – пояснив експерт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook