В Україні зняли часові обмеження на покази фільмів з індексом "18", що надасть можливість глядачам у кінотеатрах переглядати такі стрічки у будь-який час доби.

Читайте також: АМКУ розслідує підняття цін на тюнери для телевізорів

Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Ухвалене рішення вносить відповідні зміни до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, згідно з яким демонстрування фільмів кіновидовищними закладами з індексом "18" можливе з 18:00 до 6:00 і забороняється особам віком до 18 років. Існуюче подвійне регулювання одного і того ж аспекту кінодемонстрування призводило до надмірного обмеження доступу глядача до фільмів (в тому числі українського виробництва) з означеним вище індексом. Недопущення осіб віком до 18 років на перегляд фільмів з індексом "18" має контролюватися суб’єктами підприємницької діяльності – кінодемонстраторами, а не обмеженням часу показу фільмів", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні за борги відключили відомий телеканал

Очікується, що зняття подвійного регулювання одного і того ж аспекту кінодемонстрування матиме позитивний вплив на ринкове середовище, надасть можливість глядачам переглядати фільми з означеним вище індексом у будь-який час доби, що приведе до формування сталої тенденції урізноманітнення кінотеатрального дозвілля поціновувачів національного та іноземного кінопродукту.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter