В Україні пісенний конкурс Євробачення перетворили на політичний.

Читайте також: MARUV може не поїхати на Євробачення через Росію

Таку думку після фіналу Національного відбору на Євробачення-2019 в бесіді з Оbozrevatel поділилися сестри Анна та Марія Опанасюк.

"Ми задоволені нашою піснею, виступом. Нам здається, що це було сильний, стабільний виступ, гідний Європейської сцени, - прокоментували сестри свій номер у фіналі. – Так, думаємо, що інтерв'ю і всі ці політичні моменти вплинули на оцінку журі. Напевно. На жаль. Але ми не засмучені. Правда, бачимо, що з конкурсу пісні Євробачення перетворилося на політичний конкурс".

Вечір суботи нагадав співачкам "30-і роки, коли людей масово гнобили". За словами сестер, ні в одній країні Європи в ході відбіркових етапів не зачіпаються питання політики. Непереконливим виявився і той аргумент журналіста, що в Україні, на відміну від країн Європи, йде війна.

"Все одно Україна з Росією дипломатичні відношення не розривала. Торгівля України з Росією відбувається на рівні 2013 року. Жоден з політиків війну офіційно не оголошував. Так що давайте, нехай мухи будуть окремо, а котлети – окремо, – продовжили дівчата. – Євробачення має залишатися святом музики".

Сестри Опанасюк категорично не погодилися з твердженням, що в студії Романа Скрипіна вони не визнали агресію Росії та окупацію Російською Федерацією півострова Крим. За словами співачок, вони лише утрималися від гасел, яких чекало суспільство.

"Так, ми не сказали "так", і ми не сказали "ні". Але це ж не означає, що ми не визнали. Ми просто розуміємо, що в даному випадку для людей важливе гасло, не має значення, що людина робить. І що б ми не сказали, журналісти тепер трактують нас так, як їм вигідно".

Посперечалися фіналістки Нацвідбору і з тим, що в Росії фрагменти їх скандального інтерв'ю Скрипіну зараз охоче використовують на ТБ і в пресі в якості інструменту пропаганди.

Читайте також: "Всі під*раси, один ти Д'Артаньян", – Притула і Скрипін поскандалили через ANNA MARIA

"Ще раз повторимо, нам приписують слова, які ми не говорили. Нашу позицію озвучують, але у нас є своя позиція. А те, що в Росії розбирають цю ситуацію – це їхня справа. Але в Україні гноблять своїх артистів. Не ми перші, не ми останні, – заявили вони. – Люди хочуть творити, розвиватися, а їх просто відносять до ряду зрадників. І скільки це триватиме – це вже питання до свідомості людей".

Виправдовуватися, як підкреслили Анна та Марія, їм абсолютно нема за що.

"Ми народилися в Україні. Ми виступаємо і співаємо в Україні. Нам абсолютно нема за що виправдовуватися. Ми нікому нічого поганого в своєму житті не зробили. І для країни теж. Люди дивляться, чи сказав артист той чи інший лозунг – ось для людей показник".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook