Міністерство інфраструктури України запропонувало електрофікувати автобуси громадського використання.

Читайте також: У Луцьку на маршрут виїхали нові екологічні автобуси (фото)

Про це пише ТСН.

Так, відомство розробило законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо стимулювання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами».

Зокрема, цим документом передбачається:

  • запровадити використання електробусів у сфері регулярних пасажирських перевезень встановивши, що від 01.01.2030 допускаються до використання виключно електробуси;

Читайте також: На Волині з'явиться перший платний автобан

  • доповнити обов’язкові умови конкурсу на перевезення пасажирів нормою, яка передбачає наявність мінімальної відсоткової частки, яку мають займати електробуси в парку перевізника: не менше 20% на 01.01.2025, не менше 40% на 01.01.2027, не менше 80% на 01.01.2029.

Окрім того, законопроєктом пропонується введення процентної квоти на електробуси вітчизняного виробництва в парках автомобільних перевізників. Зазначається, що вони зобов’язані мати не менше 90% електробусів вітчизняного виробництва, на частку яких має припадати не менше 85% місць для сидіння пасажирів із загального числа місць для сидіння пасажирів, якими обладнаний парк електробусів перевізника.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook