В Україні офіційно завершено Антитерористичну операцію, яка тривала понад 1400 днів. Відтепер її замінено на операцію Об’єднаних сил.

Читайте також: Волинського послідовника Медведчука взяли під цілодобовий арешт

Про це повідомляє "Новое время", посилаючись на сюжет "Радіо НВ".

Про завершення АТО у п’ятницю, 16 березня, повідомив президент Петро Порошенко під час поїздки на Схід. Він додав, що в 2014 році проголошення АТО дозволило зменшити збитки і кількість жертв на територіях Донецької та Луганської областей, а також дало змогу провести вибори згідно з європейськими стандартами.

Формат АТО буде змінено на операцію Об’єднаних сил. 16 березня на Донеччині президент представив нового командувача Об’єднаних сил – генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Додамо, що його було призначено 7 березня заступником начальника Генштабу Збройних сил України. До цього він був начальником штабу – першим заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ. Президент також подякував парламенту за прийняття закону про реінтеграцію Донбасу. Документ ухвалили в січні цього року.

"Саме цим документом, де викладена моя стратегія реінтеграції Донбасу в Україну і відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів, ми змінюємо формат цієї операції (АТО) і керівництво переходить до ЗСУ.

Операцію змінено на операцію Об’єднаних сил (ОС). У підпорядкування керівництву ОС переходять представники інших військових формувань та правоохоронних органів, залучених до виконання цих завдань", – наголосив Порошенко.

Нагадаємо, що Антитерористична операція на Донбасі продовжувалася понад 1400 днів.

АТО почалася 14 квітня 2014-го року. Указ про проведення операції підписав в.о. президента Олександр Турчинов на день раніше. На такий крок пішли після того, як росіяни почали реалізовувати активну фазу "російської весни" на Сході.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter