З 1 липня жодних заборон на закупівлю молока другого ґатунку не запроваджується. Закупівля молока у населення триватиме до 2022 року.

Читайте також: 7 найпоширеніших міфів про молоко

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики Олена Ковальова, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

Нагадаємо, згідно з Угодою про асоціацію з ЄС, вже з 1 липня цього року, українські заводи мали припинити купувати молоко у населення. Все через санітарні вимоги до молочної сировини, які прописані в цій угоді. Люди від такого рішення не в захваті.Селяни, які отримують дохід від здачі молока, занепокоєні , адже вони невдовзі втратять джерело доходу.

"До 1 січня 2020 року молоко другого класу буде прийматися переробними підприємствами на будь-які цілі. З 1 січня 2020 року по 1 січня 2022 року буде встановлено перехідний період, протягом якого молоко 2-го ґатунку буде продовжувати прийматись, але вже виключно в технічних цілях для виробництва нехарчових продуктів (наприклад, кормів для тварин або казеїну)", – сказала Ковальова.

Читайте також: Українці п'ють радіаційне молоко

Раніше повідомлялось, що використання молока другого класу для технологічних процесів виробництва харчових продуктів після дворічного перехідного періоду на нові вимоги до молока, прописані у стандарті ДСТУ 3662:2015, буде обмежено, проте дозволено у виробництві нехарчових продуктів, наприклад, кормів для тварин або казеїну. Україна мала перейти на цей стандарт з 1 січня 2018 року. Проте, Мінагрополітики ініціювало відтермінування набуття чинності оновленого стандарту до 1 липня 2018 року.

Зауважимо, водночас, до 1 січня 2020 року для молока гатунку "другий" продовжить діяти старий стандарт ДСТУ 3662: 97.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter