В Україні незабаром може зрости в ціні чай. Подорожчання цього напою позначиться на покупцях.

Читайте також: Лікарі розповіли, кому суворо заборонено їсти мед

Про це розповів член Європейської асоціації виробників чаю Максим Малигін програмі «Зворотний зв'язок» на телеканалі Україна 24.

Подорожчання цього напою пов'язано з посухою в Індії. Саме ця країна є головним постачальником чаю в Європу і в Україну, в тому числі.

«Нас як кінцевих споживачів навряд чи торкнеться подорожчання. По-перше, воно імовірнісне, по-друге, навіть якщо воно буде, поставки в Україну можуть бути перекриті поставками з інших великих країн-виробників, таких як Кенія або Шрі-Ланка, оскільки мова йде про світовий ринок недорогого дрібнолистового або гранульованого чаю, масового, якого близько 98% на ринку», − сказав він.

Експерт повідомив, що чай в Україні може подорожчати максимум на 10%.

Читайте також: 7 найкращих продуктів, що прискорюють схуднення

«Плюс весь чай, який фасується, наприклад, в Україні, і представлений в супермаркетах, є змішаним. Тобто це десь від 6 до 8 різних партій, і дуже часто з різних країн. Тому загальне подорожчання навряд чи буде понад 10%, якщо воно буде. Плюс з точки зору інфляції в нашій країні, яка в будь-якому випадку до кінця року буде, воно буде малопомітне», − сказав він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook