В Україні шахраї стали розсилати фальшиві рішення суду про стягнення певної суми.

Читайте також: Будьте обережні: розповіли про нові схеми "розводів" на дорозі

Подібні підробні документи використовуються для того, щоб залякувати боржників і тих, хто ніколи не стикався з кредитними зобов'язаннями. Однак подібні "рішення" не мають ніякого відношення до суду, попереджає портал Судова влада України.

Зокрема, фальшиві судові рішення виявили в Миколаївському районному суді Львівської області. Текст таких "рішень" містить інформацію про арешт всього майна боржника, про встановлення обмежень у праві виїзду за межі України, санкціях в разі невиконання рішення у встановлені терміни і т.д.

Читайте також: Нечесні орендодавці видумали спосіб, як заробляти на субсидіях

Раніше шахраї стали розсилати українцям ще й фальшиві повістки про виклик до суду. Як правило, це робили певні колекторські фірми, а у фальшивій повістці вказувалося, що її можна анулювати, виплативши певну суму на рахунок кредитора.

У зв'язку з цим українців закликають бути уважнішими. У більшості випадків на фальшивих повістках і судових рішеннях дрібним шрифтом зазначено "даний документ є зразком рішення, надіслано з метою інформування боржників про наслідки невиконання умов кредитного договору", "даний документ є зразком судової повістки, яку ви отримаєте у випадку непогашення заборгованості" тощо.

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter