Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації".

Читайте також: "Всю ніч бродила в пошуках дому": 19 річний хлопець зґвалтував маленьку дівчинку і залишив в лісі на морозі

"Ухвалення відповідних змін і доповнень сприятиме підвищенню стану захисту та дотримання прав дитини в Україні, наблизить українське законодавство до міжнародних стандартів забезпечення захисту дитини від сексуальної експлуатації, дозволить Україні виконати рекомендації Комітету ООН з прав дитини та Європейського комітету з соціальних прав Ради Європи", – повідомляє прес-служба глави держави.

Цим документом криміналізуються добровільні статеві стосунки з особою, яка не досягла 16-річного віку, вчинені повнолітньою особою. За даний злочин передбачається обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: Чоловік згвалтував 7-річну доньку, поки дружина була в пологовому будинку

Ті ж дії, вчинені близькими родичами або членами сім'ї, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Раніше кримінальна відповідальність передбачалася за статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, проте конкретний вік не вказувався.

Закон також передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років для осіб, які створюють місця розпусти із залученням малолітнього особи.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter