В Україні за оцінками експертів тарифи на опалення в більшості міст виростуть на 15-20%. З одного боку, для тепловиків кожен кубометр газу подорожчає на 2,5 грн, з іншого – зросли видатки і на інші складові тарифу.

Читайте також: Газопостачальники не стали знижувати річний тариф для населення з 1 червня: скільки будемо платити

Про це йдеться в матеріалі UBR.

Навіть з урахуванням ціни в 7,4 грн за кубометр з ПДВ, яку хоче домогтися місцева влада, теплокомуненерго (ТКЕ, постачають гарячу воду і тепло) в більшості випадків доведеться подавати заявки на підвищення вартості центрального опалення для домогосподарств.

В опалювальному сезоні 2020/21 тепловики не мали права переглядати тарифи. У чинні розцінки закладено вартість газу в 4,8 грн за кубометр з ПДВ, тобто на 2,5 грн менше. «Послуги теплопостачальників, за оцінками експертів, в більшій частині міст України подорожчають щонайменше на 15-20% щодо опалювального сезону 2020/21», – йдеться в матеріалі.

Читайте також: Субсидії на наступний сезон перепризначать автоматично всім отримувачам, крім трьох категорій

«Нафтогаз» повинен був до 30 травня надати ТКЕ річні комерційні контракти на газ за ціною 7,4 грн/куб. м, з урахуванням податку на додану вартість (20% ПДВ), і на умовах післяплати. Для Києва це навіть трохи менше від вартості газу, яку закладали тепловики в тариф для споживачів минулої зими. В середньому по Україні – дорожче на 2,5 тис. грн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook