В Україні сьогодні починається перший етап вакцинації проти COVID-19. Перші вакцини на виконання плану вакцинації вже о 7:00 вирушили в регіони України. Про це на брифінгу в середу, 24 лютого, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише УНН.

Читайте також: За добу в Україні виявили 5 850 нових хворих на коронавірус, на Волині – 140

"Україна забезпечена вакцинами для першого та другого етапу, згідно з планами МОЗ, маємо такі домовленості і розуміємо щодо поставки і термінів поставки вакцин в Україну. Перш за все хочу повідомити, що сьогодні в Україні починається процес вакцинації проти COVID-19", – заявив Степанов.

Зі слів міністра, МОЗ повністю дотримало обіцянку – процес вакцинації розпочинається в лютому.

"Перші вакцини на виконання плану вакцинації вже сьогодні о 7:00 вирушили в регіони України. Задача мною поставлена чітко – провести перший етап вакцинації у стислі терміни", – додав міністр.

Читайте також: Хто зможе безкоштовно прищепитися від COVID-19 – відповідає головний санлікар Ляшко

Нагадаємо, що вчора перша партія вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 прибула до міжнародного аеропорту "Бориспіль". 

Вантажний літак рейсом TK6289 Стамбул – Київ авіакомпанії Turkish Cargo сів в аеропорту в Україні об 11:07. Однак, вакцина летіла з Індії, з зупинкою у Стамбулі. 21 лютого 2021 року міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що щеплення від COVID-19 за державні кошти зможуть отримати усі, хто побажає. При цьому дітей взагалі не вакцинуватимуть, оскільки препарати не пройшли відповідні клінічні дослідження.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook