Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками Нафтогазу і Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте також: В Україні виявили значні запаси нафти та газу

Обговорили ситуацію на енергетичному ринку країни та можливості для зниження ціни на газ для населення, повідомляє сайт президента.

Представник президента в уряді Андрій Герус повідомив, що за останні місяці відбулося зниження ціни на газ і є передумови для подальшого здешевлення в липні. Сумарне зменшення ціни газу за травень – липень становитиме близько 21%.

"У липні ми знизимо ціну для населення на 10,4%", – повідомив керівник інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз України" Андрій Фаворов.

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Гончарук заявив, що вплинути на вартість газу може збільшення Україною власного видобутку.

"Цей напрям має бути пріоритетним. Також потрібно докладати максимум зусиль для залучення у цю сферу стратегічних інвесторів. Для цього ми створимо прозорі, належним чином підготовлені аукціони, щоб у інвестора було достатньо часу для надання якісної пропозиції", – наголосив він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook