В Україні зафіксували ряд землетрусів – підземні поштовхи відбувалися в Карпатському регіоні на території трьох західних областей за одну добу.

Читайте також: Землю "потрясе" сильною магнітною бурею: дати метеоударів

Про це передали на сайті сейсмічного моніторингу Головного центру спеціального контролю.

Згідно з даними вчених, перший землетрус стався в Івано-Франківській області 2 грудня о 16:14:32. Наступні два вже зафіксували у Львівській та Закарпатській областях 3 грудня о 14:35:00 та 14:35:24 відповідно.

Повідомляється, що на Прикарпатті біля н.п. Надвірна сила підземних поштовхів склала 2,7 бала.

На Львівщині біля Дрогобича та Закарпатті у Воловецькому районі були землетруси магнітудою по 1,5 балів.

Читайте також: Народний синоптик дав прогноз на Новий рік і Різдво

Такі підземні поштовхи були незначної сили, і до руйнувань вони не призвели.

Перед цим землетруси фіксували 15 і 21 листопада в Чернівецькій області, у жовтні - на Буковині та на Закарпатті, у вересні були поштовхи також у Закарпатській області. У всіх цих випадках магнітуда не перевищувала 2,5 бали.

Нагадаємо, що в Україні для визначення інтенсивності землетрусів використовується 12-бальна шкала MSK-64 (Медведєва-Шпонхойера-Карніка).

Згідно із цією шкалою, відчутний землетрус починається з 3 балів. Він відчувається небагатьма людьми, які знаходяться всередині приміщення; просто неба – тільки в сприятливих умовах. Коливання подібні зі струсом, утвореним легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають легкі коливання легких предметів, трохи більш сильніше – на верхніх поверхах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook