Верховна Рада України схвалила закон №7017 про внесення зміни до ККУ щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону.

Читайте також: Викрита схема ДФС та митників, які на Волинській митниці допомагали контрабандистам заробляти мільйони на телефонах iPhone

Про це пише УНН.

Відповідне рішення підтримали 243 народних депутати України.

Законом передбачено встановити кримінальну відповідальність за перетин державного кордону України особою, яка має громадянство (підданство) держави-агресора, або іншою особою в інтересах держави-агресора, що суперечать національним інтересам України, будь-яким способом поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості.

Читайте також: На Волині російський депутат-ФСБшник влаштував бізнес на держкордоні

Таке діяння каратиметься позбавленням волі на строк до трьох років. Крім того, повторне вчинення таких дій або вчинення їх групою осіб передбачає відповідальність у формі позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, а вчинення таких дій із застосуванням зброї – на строк від п’яти до восьми років.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter