Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 5 березня 2021 року схвалила проєкт, у якому пропонується ввести річні тарифи.

Читайте також: Повідомили, скільки лучани заплатять за тепло у лютому

Пропозиція буде діяти в період з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року. Про це повідомляється на сайті регулятора.

"З метою захисту побутових споживачів природного газу від цінових коливань на цей енергетичний ресурс зазначеним проєктом рішення пропонується запровадити базову річну пропозицію, яка буде пропонуватися постачальниками та діятиме у період з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року. НКРЕКП запрошує зацікавлені органи державної влади, фізичних та юридичних осіб, їх об’єднання та інших зацікавленних осіб взяти участь в обговоренні цього проєкту рішення та надати можливі зауваження і пропозиції до нього", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українцям завищують суми в платіжках за газ: як не заплатити зайвого

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що вже в квітні-червні 2021 року постачальники газу мають представити річні тарифи. "Вже в другому кварталі цього року постачальники газу повинні представити річні продукти. Сьогодні обговорили механізми їх запуску з Міненерго, НКРЕКП і "Нафтогазом". Люди повинні мати можливість укладати контракти на газ за фіксованою річною ціною і прогнозувати свої витрати", – написав Шмигаль.

Принцип річного тарифу:

  • влітку з річним тарифами блакитне паливо коштує дорожче;

  • взимку, коли ціни різко зростають, українці з річним тарифами платять фіксовану вартість;

  • платити потрібно рівними частинами протягом 12 місяців. А скільки газу "бронювати" на рік, вибирає сам покупець.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook