В Україні можуть ввести повний локдаун при одній умові. Це відбудеться в тому випадку, якщо карантин вихідного дня не покаже результатів, тобто кількість інфікованих не буде зменшуватися.

Читайте також: Лікар назвав тих людей, які ніколи не захворіють на коронавірус

Про це заявив прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль на засіданні уряду 17 листопада.

Міністр згадав, що епідеміологи прогнозують, що через три тижні в Україні може бути 20 тис. хворих на добу, що може призвести до повного локдауну.

"Локдаун треба буде вводити на три тижні... Це зробила більшість країн Європи", − сказав він.

Водночас, за словами прем'єр-міністра, рішення про повний локдаун не будуть приймати в Україні до тих пір, поки не буде альтернативи. Нагадаємо, раніше Шмигаль неодноразово заявляв, що якщо в Україні ввести повний локдаун - економіка країни такого удару не витримає.

Одночасно міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначає, що карантин вихідного дня повинен показати свої результати через пару тижнів, але тільки в тому випадку, якщо він буде дотримуватися на 100%.

Читайте також: В Україну йдуть чотири штами грипу-мутанта

Нагадаємо,17 листопада у Верховній Раді зібралися депутати, щоб голосувати за скасування карантину вихідного дня. Багато хто вважає, що бізнесмени і підприємці не витримають таких обмежень і змушені будуть закритися.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook