Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку попереджає про діяльність фіктивного "Українського народного банку", який називає себе "інвестиційним проєктом".

Читайте також: З'явилися нові 200 гривень: як виглядає банкнота (відео)

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на пресслужбу НКЦПФР.

Зазначається, що у мережі інтернет та соцмережах Комісія виявила пропозицію інвестувати в акції фіктивного "банку".

Як підкреслюють у Нацкомісії з цінних паперів, у Держреєстрі банків, який веде НБУ і який містить інформацію про держреєстрацію усіх банків, відсутня інформація про "Український народний банк".

У Держреєстрі випусків цінних паперів, який веде НКЦПФР, також відсутня інформація про реєстрацію випуску акцій емітенту з таким найменуванням.

"НКЦПФР вбачає, що інформація розміщена за посиланням https://unb.name є шахрайством, несе загрозу введення в оману громадян, створює ризики втрати ними коштів через фінансову та інвестиційну необізнаність.

Читайте також: Волиняни повернуть незаконно отримані державні виплати

Інформація про потенційно протиправну діяльність на території країни направлена у правоохоронні органи", – йдеться у повідомленні.

"При спробі придбати акції зазначеного проекту через його веб-сайт, користувачу пропонуються три варіанти оплати за акції: Money Storage, Perfect Money та оплата у криптовалюті Bitcoin.

Функція оплати банківською картою нібито передбачена, але не працює. Доступні користувачу варіанти оплати є електронними гаманцями, платежі через які практично не можливо відслідкувати та встановити, куди були переведені кошти клієнта", – наголосили в Комісії.

На веб-сайті проєкту відсутня будь-яка правова інформація щодо юрособи та підстав надання нею інвестиційних послуг.

У особистому кабінеті користувача є посилання на такі розділи, як "Документи", "Контакти компанії", "Умови користування", "Політика конфіденційності", але всі вони не працюють.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook