В Україні скоротилися обсяги виробництва горілки, пива, коньяків і бренді. Випуск лікерів росте.

Читайте також: Волинський депутат, який торгує "шмурдяком", за 20 тисяч гривень відкупився від фіскалів

Про це пише УНН з посиланням на Держстатистики України.

За перші три місяці 2018 року в Україні було вироблено 2,68 млн дал горілки і інших міцних спиртних напоїв, що на 32,4% менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

При цьому у січні-березні поточного року було зварено 32,3 млн дал пива, що на 2,9% менше, ніж в 2017 році.

Виробництво коньяків і бренді також скоротилося. За перші три місяці 2018 року в Україні було вироблено 417 тис. дал коньяків і брендів, що на 14,8% менше, ніж у 2017 році.

Поряд з цим, в Україні зросло виробництво лікерів. За три місяці поточного року було вироблено трохи майже 1,6 млн дал напою, що на 27,1% більше, ніж у січні-березні 2017 року.

Читайте також: Узаконений фальсифікат: У депутата Нестерука виявили нові марки алкоголю з фальшивими акцизами

Падіння легального виробництва горілки відбувається на фону росту тіньового алкогольного ринку в країні.

Про катастрофічні об’єми нелегального спиртного в Україні заявили навіть в ЄС. Європейська комісія, зокрема, ініціювала створення списку виробників нелегальної продукції з метою недопущення алкогольного контрафакту на території європейських держав.

Легальне виробництво спиртних напоїв падає. За підсумками 2017 року, ми констатували скорочення обсягів офіційної горілки мінімум на 20%. Якщо подивитися на проміжок часу в три роки, то обсяги виробництва горілки впали в півтора рази.

На цьому тлі, у нас дорожчає спирт і останні шість років ростуть акцизи на алкогольну продукцію, які, в свою чергу, вже не дають ніякого позитивного фіскального ефекту.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter