Уряд підтримав будівництво 10 та реконструкцію 25 пунктів пропуску митниці, у тому числі, на західному кордоні.

Читайте також: Росіянин намагався через "Ягодин" перевезти до Польщі незадекларовану валюту

Про це повідомляється на саті Мінфіну.

"Головна мета Мінфіну залишається незмінною – це сучасна та прозора митниця. Прийняте сьогодні урядове рішення дозволить Україні отримати ще 35 пунктів пропуску із новітнім технічним обладнанням, яке мінімізує людський фактор при перевірці, а значить – і корупційні ризики.

25 з них буде модернізовано і 10 побудовано: 5 застарілих, ще з радянських часів та які продовжують функціонувати за тимчасовою схемою, а також 5 – абсолютно нових", − повідомив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

За його словами, будівництво нових митних пунктів пропуску пришвидшить проходження необхідних митних процедур, сприятиме розвитку зовнішньоекономічної діяльності та наповненню держбюджету.

Передбачається, що на облаштування пріоритетних пунктів пропуску необхідно 9,8 млрд грн (з них 4,5 млрд грн на будівництво, реконструкцію та капремонт; 5,3 млрд грн – на встановлення систем відеоконтролю, зважування та сканування).

Читайте також: Одіозний волинський митник знову на стражі митного порядку (відео)

Зазначається, що проект реалізуватимуть у тому числі, за рахунок польського кредиту, наданого у рамках Договору між урядом України та урядом Республіки Польща.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook