В Україні з першого жовтня діє нова система для отримання субсидії. Оновлена система має на меті зробити використання послугою монетизації субсидій більш вигідною для населення. Серед нововведень також те, що зменшено нормативи на витрату газу.

Читайте також: Що зміниться для українців у жовтні: субсидії, податки, скасування дрібних грошей та інше

Про це повідомляє видання ХВИЛЯ.

Згідно з постановою Кабміну, на опалення кубометра площі держава буде компенсувати 4 куби газу, що раніше було − 4,5. Тобто, якщо громадянин витратить не 4, а, наприклад, 5 кубів, субсидія не покриє зайвий обсяг.

Згідно з нововведенням, усі субсидії з початку опалювального сезону будуть виплачені в грошовій формі. До того ж, новий механізм дає можливість отримати допомогу безготівковим або готівкою. Допомога буде нараховуватися автоматично, без оповіщення пільговика. Держава буде переказувати кошти на особистий особовий рахунок пільговика в Ощадбанку, звідки вони будуть надходити на оплату житлово-комунальних послуг.

Субсидію призначать після заяви пільговика на її отримання. Заяву потрібно написати до 15 жовтня. Під час написання заяви також потрібно взяти паспорт, ідентифікаційний код та посвідчення пільговика. Тих, хто буде отримувати субсидію, перевірятимуть у три етапи, аби зменшити шахрайство.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook