Правила в'їзду для іноземців та українців, які повертаються додому з-за кордону, змінили з 1 серпня. Туристам з країн "зеленої" зони потрібен тільки лише поліс медичного страхування. Ті, хто подорожує з країн "червоної" зони, повинні мати медстрахування та або піти на самоізоляцію, або здати ПЛР-тест.

Читайте також: З'явилася нова концепція розмитнення автомобілів: що пропонують

В Україні змінили правила в'їзду у країну, повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише 24 канал.

"З 1 серпня змінюються правила перетину кордону для іноземців та українців, які повертаються з-за кордону", – зазначив Ляшко.

Якими є нові правила

  • люди, які приїздять із країни "зеленої" зони, повинні мати лише поліс медичного страхування, самоізоляція та тести не потрібні;

  • мандрівники з країн "червоної" зони зобов’язані мати поліс медичного страхування, а також мають або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами "свіжого" тестування.

Читайте також: Ще одна країна закрила кордони для українців

Як відбувається поділ країн на зони

  • Раніше уряд встановив за основу показник в 55 активних хворих на COVID-19 на 100 тисяч населення. Якщо у країні перевищення цього рівня, вона потрапляє у "червону" зону.

  • Останнє оновлення переліку країн "червоної" та "зеленої" зон відбулося 27 липня.

  • Згідно з даними МОЗ, в Україні фіксується 66,7 активних випадків COVID-19 на 100 тисяч населення. Тому Україна потрапляє до "червоної" зони.

  • Перелік з країнами оновлюватиметься один раз на тиждень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook