Уряд України запровадив обов'язковий масковий режим на територіях загального користування у "червоних" регіонах. Так, мешканці таких областей мусять носити маску чи респіратор у парках, вулицях та майданчиках. Про це йдеться в оновленій нормі у постанові Кабміну від 22 березня, пише ТСН.

Читайте також: У Луцьку бізнес просять долучитися до боротьби з COVID-19

Зокрема, до переліку заборон для "червоної" зони додано пункт 15 – "перебування на територіях загального користування без одягнутих засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно".

Тож, відтепер маскового режиму, окрім приміщень, потрібно дотримуватися мешканцям "червоних" зон у скверах, майданчиках, рекреаційних зонах, вулицях, провулках, парках, кладовищах та інших ділянках загального користування.

Також тимчасово забороняється робота підвісних канатних доріг. Але постановою дозволяється дитячим закладам оздоровлення та відпочинку працювати до кінця зміни в "червоній" зоні під час оздоровчої зміни.

Крім того, у постанові переформулювано заборону на роботу непродовольчих ринків у "червоній зоні". Тепер цей пункт звучить так, що заборонена "діяльність ринків, крім продовольчих".

Читайте також: Ще одна область "почервоніла": куди потрапила Волинь у новому карантинному зонуванні

Слід зауважити, що наразі "червоними" є: м. Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська та Чернівецька області. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook