В "Укрзалізниці" показали відреонтований плацкартний вагон. Ремонт одного вартує 10,5 млн. гривень, що удвічі дешевше, ніж новий. Повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

Читайте також: На Волині п'яна жінка "замінувала" поїзд

"Після ремонту вагон повністю змінюється і виглядає як новий. Зокрема, змінюється інтер’єр салону вагона, встановлюються нові сучасні вікна, полички, обладнання. В купе для зручності пасажира – додаткові місцеві світлодіодні світильники на кожне місце, а верхні полиці обладнані захисним бортиком. Також встановлюються екологічно чисті туалетні комплекси закритого типу, системи відеоспостереження, дахова система кондиціонування повітря.

У службовому купе провідника є пульт управління системами вагона, енергосистема вагону обладнана перетворювачем напруги", – йдеться в повідомленні.



Ремонт дозволяє продовжити термін використання вагону на 14 років. З відремонтованих вагонів вже сформували один поїзд до Маріуполя, в жовтні планують запустити ще один.

В цьому і в минулому році "Укрзалізниця" провела капітально-відновлювальний ремонт 134 вагонів, повідомили в компанії. Всього перевізник експлуатує 1200 плацкартних вагонів. Їх середній вік становить 32 роки при нормативному 28 років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook