Україна не має підстав розраховувати на припинення агресії з боку Російської Федерації у найближчій перспективі, однак Москву може стримати розширення присутності НАТО у Чорноморському регіоні.

Читайте також: Коли росіяни більші патріоти України: луцький комуніст зганьбився на російському ток-шоу (Відео)

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з заступницею помічника Президента США, Директоркою з питань Росії та Євразії Фіоною Хілл у Вашингтоні, повідомляє прес-служба уряду.

"Лідерство США у посиленні військової присутності Альянсу в Чорноморському регіоні надзвичайно важливе. Це єдиний шлях, який може допомогти стримати Росію від агресивних дій", – заявила віце-прем’єр-міністр.

За її словами, Україна розраховує на подальшу пильну увагу з боку США до ситуації в Азовському і Чорному морях та засудження російського збройного нападу на ВМС України поблизу Керченської протоки.

Читайте також: Автобус з українцями зіштовхнувся з фурою під Москвою – є постраждалі

"Агресивні дії РФ підривають регіональну та міжнародну безпеку. Кремль нехтує міжнародним правом та двосторонніми угодами. Така поведінка вимагає посилення тиску на Росію", – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Чиновник також наголосила на необхідності термінового відновлення формату Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, який нині блокується Угорщиною: "Україна приділяє значну увагу захисту прав національних меншин і прагне вирішувати це питання у двосторонньому діалозі з Угорщиною".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook