Перед Великоднем існує дуже багато прикмет. Одні говорять про заміжжя, інші про достаток в сім’ї, треті – зовсім про погоду. У 2018-му році Великдень припадає на 8-ме квітня.

Читайте також: До Великодня у Луцьку триватимуть толоки

Хороша прикмета на Великдень

Якщо ви почули спів зозулі, що малоймовірно цього року – значить ваше сімейство чекає поповнення, а молодих дівчат – швидке заміжжя. Дитина, народжена в пасхальну неділю, стане відомою і знаменитою людиною. Той же, хто народився на великодньому тижні – стане володарем міцного здоров’я. А щоб малюк ріс сильним, вранці у Великодню неділю його треба поставити ніжками на сокиру і сказати: "Як сталь міцна, так і ти будь міцний і здоровий. Амінь".

Погана прикмета на Великдень

Якщо великодні паски потріскалися – значить цілий рік сім’ю будуть переслідувати нещастя.

Якщо ви відчуваєте постійні труднощі з грошима, на Великдень обов’язково подайте монетку жебракові – весь рік ви не будете знати нужди.

На Великдень, як і на Благовіщення, в знак весняної свободи відпускалися на волю птиці. Випускаючи, загадували бажання – вважалося, що птах – це небесне створіння, і вона передасть за вас слівце Всевишньому.

У це світле свято люди звичайно ж звертали увагу і на погоду.

Хороша погода на Великдень

Це головний провісник спекотного літа. Якщо небо буде хмарним – необхідно очікувати холодне і посушливе літо. Велика кількість зірок вказує на заморозки.

Читайте також: Цьогоріч прибиранню міста приділять особливу увагу

Також, за народними прикметами вірили: якщо на Великдень вже весь сніг розтанув, значить можна очікувати багатого врожаю. Сильні дощі на великодньому тижні віщували заможний рік. Побачити на Великдень різнобарвний захід вважалося відмінною ознакою і обіцяло велику удачу.

Також Великдень – це час поминання покійних. Рідні приходять на могили померлих, згадують їх молитвою та добрими словами, а ще просять у них прощення.

Великдень – найдобріше свято. В цей день не можна напиватися, лихословити і допускати погані думки. Це може притягти біду до вас і ваших близьких. Навпаки, у великодній тиждень потрібно бажати всім добра, наповнювати порожнечу в серці позитивними емоціями, радістю. Тоді все зроблене і продумане, повернеться з лихвою в сім’ю.

Якщо в цей день ви від щирого серця попросити у Господа виконати найзаповітніше бажання, то прохання буде почутим. Прокинувшись на світанку, коли на вулиці ще темно, розкрийте вікно навстіж і подумки або пошепки вимовіть своє заповітне бажання.

За матеріалами "Znaj.ua".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter