Вилучене під час обшуків в школах та дитсадках Миколаєва масло, за результати дослідження, не є вершковим маслом. Речовина містить 99% немолочних жирів.

Читайте також: Cтягувала штани та підглядала у вбиральні: батьки вимагають звільнити вчительку (відео)

"Вилучені матеріали, важко назвати продуктами харчування. За результатами проведених досліджень, не є вершковим маслом. Масова частка молочних жирів у вказаній продукції складає менше одного відсотка. Тож скаржитися, що діти залишились без речовин на обід – сумнівна заява", – повідомляє ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

Таким чином відреагували на заяву керівництва Комунального виробничого підприємства з організації харчування в навчальних закладах Миколаївської міськради. Там стверджують, що годували дітей якісними продуктами, а зараз через поліцейські обшуки і вилучення, діти залишилися без цінного продукту харчування.

Продукти вилучили в рамках розслідування кримінальної справи за ч. 3 ст. 191 від 6 вересня 2018 про злочинну діяльність службових осіб Комунального виробничого підприємства по організації харчування в навчальних закладах.

Змовившись зі службовими особами ТОВ "Прод–Юг", ТОВ "Айскомпані" та ТОВ "Сонед", ті постачали до навчальних закладів Миколаєва неякісні харчові продукти, вартість якої значно нижча заявленої в актах виконаних робіт. Виробником та постачальником "вершкового масла" у ТОВ "Прод–Юг", і в ТОВ "Сонед" значиться ПрАТ "Хмельницька маслосирбаза".

Зразки продукції направили для дослідження до "Київського регіонального державного науково–технічного центру стандартизації, метрології та специфікації". Там проби показали, що вершкове масло компанії ПрАТ "Хмельницька маслосирбаза", не відповідають вимогам ДСТУ "Масло вершкове ТУ". Бо має в складі менше 1% молочних жирів.

Читайте також: На Волині через грип закривають на карантин декілька шкіл та дитсадків

Такі ж результати з лабораторії отримали з вилучених продуктів 21 лютого Державним підприємством "Херсонський виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації".

Правоохоронці нагадали, що в грудні 2017 року комунально–виробниче підприємство міськради з харчування навчальних закладів, перемогли в тендері на постачання харчів до навчальних закладів Миколаєва. У серпні 2018 року воно уклало договір з підприємством з Одеси "Прод–Юг". Ця організація постачала вершкове масло, сир твердий та кисломолочний.

В грудні 2018 року управлінням освіти в Миколаївській області знову проведели конкурс. Перемогло знову це ж підприємство, яке того ж місяця уклало договір з іншим підприємством з Одеси – ТОВ "Сонед". Постачальники обох підприємств – "Сонед" і "Прод–Юг" знаходяться за однією юридичною адресою і мають фактично тих же керівників.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook