Ми проводимо третину життя уві сні. Сон також важливий, як їжа, вода і кисень для людини. Від кількості годин, що ми спимо вночі, залежить наше здоров'я.

Читайте також: Уляна Супрун розказала, як виявити хворобу Лайма

Фахівці з Національного фонду сну (NSF) у США провели нові дослідження сну, і прийшли до висновку, що діти від чотирьох місяців і до 17 років можуть спати на годину-дві менше, без загрози для здоров'я, про це повідомляє видання Ukr.Media.

Для того, щоб точно визначити, скільки людина повинна спати на кожному етапі життя, команда з 18 фахівців зі сну, анатомії і фізіології, а також педіатрії, неврології, геронтології та гінекології об'єдналися в групу і протягом двох років займалися вивченням норм сну.

У результаті вчені з'ясували, що деякі люди можуть спати більше або менше рекомендованого часу без яких-небудь побічних ефектів. Але для основної маси людей занадто тривалий сон загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям. А ті, хто постійно недосипають, ризикують отримати депресію і викликати ряд психічних захворювань.

Читайте також: Лікарі назвали напій, який варто вживати після кожного тренування

Новонароджені (0-3 місяців): Діапазон сну змінився до 14-17 годин на добу − раніше це було від 12-18 годин.

Немовлята (4-11 місяців): Діапазон сну розширився на дві години, від 12 до 15 годин на добу − раніше це було від 14-15 годин.

Малюки (1-2 роки): Діапазон сну розширилися на одну годину від 11 до 14 годин на добу − раніше це було 12-14 годин.

Дошкільнята (3-5 років): Діапазон сну розширився на одну годину від 10 до 13 годин на добу − раніше це було 11-13 годин.

Діти шкільного віку (6-13 років): Діапазон сну розширилися на одну годину від 9 до 11 годин на добу − раніше це було від 10-11 годин.

Підлітки (14-17 років): Діапазон сну розширився на одну годину від 8 до 10 годин на добу − раніше було 8,5-9,5 годин.

Молоді люди (18-25 років): Діапазон сну від 7 до 9 годин на добу − нова вікова категорія.

Дорослі (26-64 роки): Діапазон сну не змінюється і залишається від 7 до 9 годин на добу.

Люди похилого віку (старше 65 років): Діапазон сну від 7 до 8 годин на добу − нова вікова категорія.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter