Зокрема, не підходять для першого прийому їжі готові сніданки. За словами лікарів, в таких сніданках багато штучних інгредієнтів – навіть вітаміни, які додаються в них, виявляється, синтетичні. Крім того, компоненти таких сніданків можуть бути обсмажені на пальмовій олії.

Читайте також: Симптоми, які вказують серйозні захворювання

Не можна їсти на сніданок і протеїнові батончики. Думка експертів про цей продукт така: будь-який подібний батончик – та ж цукерка, до того ж у ньому можуть міститися натуральні барвники, підсолоджувачі і ароматизатори.

Також краще забути про соки, включаючи свіжовичавлені. Сік, випитий натщесерце, подразнює шлунок і підвищує рівень цукру в крові. Цілісні фрукти і овочі – теж поганий вибір: їх вживання на сніданок може спровокувати розвиток цілого "букета" шлункових захворювань (здуття, гастрит, шлунковий камінь) і алергії.

Не рекомендують експерти і джеми. Готові джеми відрізняються високою кількістю цукру, який миттєво засвоюється організмом і дратує підшлункову залозу. Магазинна випічка, покупні торти і тістечка теж небезпечні. При їх виготовленні використовується величезна кількість цукру, часто маргарин, стабілізатори та інші хімічні інгредієнти.

Не потрібно використовувати для приготування закусок до сніданку сирні і плавлені сирки. У сирках занадто багато цукру і рослинних жирів, не рахуючи консервантів та ароматизаторів. Плавлений сир , за словами експертів, – це і зовсім суцільний жир.

Читайте також: Як зміцнити імунітет: поради

Ковбаси і сосиски теж внесені в "чорний список". Фахівці кажуть, що у фарш, що йде на виготовлення цих продуктів, додається крім інших шкідливих речовин веде до раку шлунка нітрат натрію, що заважає розвитку трупних бактерій.

Замикає цей перелік нешкідливий на вигляд йогурт. Вчені відзначають, що для здорового травлення молочні продукти правильно вживати на вечерю або через 2-3 години після першого прийому їжі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter