Науковці провели дослідження і з'ясували корисні властивості чорниці.

Читайте також: Вчені знайшли натуральне джерело вічної молодості

Ця ягода має корисний вплив на серцево-судинну систему і знижує ризик діабету, повідомляє Телеграф.

Чорниця здавна користується популярністю у людей, але фахівці з Великобританії і США вирішили з'ясувати, якими саме властивостями вона володіє і для кого є найбільш корисною. Для цього науковці провели дослідження за участю 150 добровольців.

Читайте також: Вітамінна бомба: у чому користь черешні

Учасників експерименту розділили на дві групи, і одна з них щодня отримувала по 150 грам плодів, а другій, що стала контрольною, видавали замінений продукт зі смаком чорниці. Головною умовою для учасників була наявність у них діагнозу метаболічного синдрому, який є передвісником діабету.

В результаті експерименту вдалося встановити, у членів першої групи ризик розвитку серцево-судинних захворювань знизився на 12-15%. Крім того, ягода насичена мікроелементами і вітамінами, а також підходить як профілактичний засіб, так як в ній у великому обсязі містяться антиоксиданти.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook