Коронавірус у світі за станом на 4 квітня діагностований більш ніж у 1 мільйона і 100 тисяч осіб на планеті. З кожним днем кількість заражень стає все більше, а статистика смертності показує страшні цифри. Але вченим вдалося встановити, за яких умов шанс підхопити COVID-19 будуть найнижчими.

Читайте також: Вчені з'ясували, що коронавірус передається ще одним способом

На думку вчених з Єльського університету в США, зміна рівня вологості повітря може збільшити або зменшити захворюваність на коронавірус. Виявилося, що сухе зимове повітря є сприятливим середовищем для розмноження і переміщення коронавірусу, пише РБК-Україна.

Тепла і волога погода, яка зазвичай спостерігається влітку, зменшує небезпеку COVID-19, знижуючи його активність. В таких умовах небезпека зараження повітряно-крапельним шляхом знижується. Однак дослідники нагадують, що в приміщеннях є свій мікроклімат, який може відрізнятися від погоди на вулиці.

Читайте також: Вчені знайшли слабке місце коронавірусу

"Дев'яносто відсотків нашого життя проходить в приміщенні в безпосередньою близькістю один до одного", – підкреслив учений Акіко Івасакі.

Зловживати вологістю також не варто. Занадто вологе середовище, аналогічне тропічного клімату, діє на коронавірус благотворно і дозволяє йому більш тривалий час затримуватися на різних поверхнях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook