Хвороба Альцгеймера, яка характеризується руйнуванням нейронів і відмиранням клітин в головному мозку, являє собою реальну загрозу для людей з підвищеним тиском. Шанси захворіти у гіпертоніків вищі, ніж у решти, майже на 50%.

Читайте також: Яку небезпеку приховують кліщі і що робити, якщо вони вас вкусили?

Про це пише "Ukrhealth".

Про те, що підвищений артеріальний тиск у багатьох випадках є передвісником хвороби Альцгеймера, заявили американські вчені. Їх доводи на цей рахунок опублікував науковий журнал Eurekalert.

Дослідження американців свідчить: гіпертоніки на 36% частіше інших підтверджені процесів відносно невеликих уражень головного мозку і 46% частіше стають жертвами значних нейродегенеративних змін структур мозку.

"Підвищений систолічний артеріальний тиск безпосередньо пов’язаний з хворобою Альцгеймера", – констатують автори проекту.

Читайте також: Топ-5 продуктів, які шкодять вашій фігурі

Систолічний артеріальний тиск – "верхній", що вказує на частоту серцебиття і силу виштовхування крові в артерії. Серед спостережуваних вченими учасників дослідження середній показник тиску склав 134/71 мм рт. ст., що з точки зору сучасних медичних норм вважається підвищенням. За словами авторів роботи, у 48% обстежуваних осіб вони виявили мінімум одне ураження мозку, при якому спостерігалися омертвілі ділянки мозкової тканини.

Всього ними було обстежено 1288 літніх пацієнтів (середній вік – 89 років), які погодилися на розтин після їх смерті.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter