Мозок жінок та чоловіків по-різному сприймає візуальну інформацію, – до такого висновку дійшла міжнародна група вчених.

Читайте також: Україну накрили потужні магнітні бурі: як захиститися

З’ясувалося, що чоловіки швидше за жінок бачать початок руху об’єктів, про це повідомляє Current Biology, передає НАРОДНА ПРАВДА.

В експерименті, в ході якого нейробіологи намагалися встановити відмінності реакції на візуальну інформацію, брали участь 263 особи.

Учасникам експерименту показували гру з кількох контрастних смужок, в якийсь момент смужки починали рухатися. Чоловіки і жінки повинні були визначити момент, коли і в яку сторону почався цей рух.

В експерименті "перемогли" чоловіки, оскільки жінки дивилися на лінії на 23-78% довше, щоб зрозуміти, що вони рухаються. Цікаво, що сама обробка даних, отриманих за допомогою очей, у чоловіків і жінок знаходиться приблизно на одному рівні, однак жіночий мозок повільніше обробляє вже отриману інформацію. Крім того, виявилося, що чоловіки швидше приймають раціональні рішення на основі нової інформації.

Читайте також: Пам’ятати все: 4 несподіваних способи поліпшити пам’ять

Вчені відзначили, що швидко обробляють дані чоловіки з порушеннями психічного розвитку – церебральні процеси у них супроводжуються зниженням регулювання нейронної активності, що в свою чергу дозволяє швидше сприймати інформацію.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter