Іспанські вчені стверджують, що рання сивина – це не естетичний недолік, а ознака довголіття.

Читайте також: Як боротися із сексуальною несумісністю пари

Наукові фахівці з Мадрида зробили такі висновки, провівши ряд досліджень, під час яких вивчався взаємозв'язок між кольором волосся і загальним станом здоров'я, пише healthystyle.

В ході спостережень були вивчені історії хвороб 5 тисяч добровольців у віці 30-60 років. Вчені встановили, що колір волосся безпосередньо пов'язаний з рівнем вмісту в організмі особливої речовини глуатіон. Вона необхідна для секреції пігменту, який забезпечує колір волосся. Важливо і те, що глуатіон бере участь в захисті організму від таких небезпечних хвороб, як онкологічні захворювання, серцево-судинні патології та хвороба Альцгеймера. З віком рівень глуатіона знижується, і зростає ризик появи перерахованих вище захворювань.

Читайте також: Назвали 5 найнебезпечніших дешевих продуктів харчування

В результаті проведених спостережень було встановлено важливий результат: рання сивина вказує на те, що організм не витрачає глуатіон на секрецію пігментів, які забезпечують колір волосся. Завдяки цьому імунна система має можливість протистояти небезпечним недугам. Тому сиве волосся в 30-40 років – це ознака доброго здоров'я і довголіття.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter