Виключення солодких напоїв з раціону підлітків спровокувало цілу низку негативних симптомів. Вчені з Каліфорнійського університету в Дейвісі провели дослідження, в яких брали участь 25 осіб. Всі вони були підлітками у віці від 13 до 18 років. До початку експерименту всі учасники пили мінімум три порції солодкої газованої води в день.

Читайте також: Коли найкраще купувати новорічні іграшки й подарунки: поради експерта

Про це пише Newsyou.

В ході дослідження всі вони не вживали солодких напоїв протягом трьох днів. В результаті, у випробовуваних з'явилися симптоми, схожі зі звиканням. Учасники повідомили про головні болі, зниження концентрації і бадьорості, загальної втоми, погіршення настрою і інші негативні прояви. Всі вони дали нижчі оцінки своєму загальному стану, в порівнянні з початком експерименту.

Читайте також: Супрун порадила, як уникнути застуди взимку

Провідний дослідник Дженніфер Фальба зазначила, що вже існуючі дослідження підтвердили чималу роль солодких напоїв у виникненні і розвитку хронічних захворювань. Нове дослідження показало, що вони також можуть викликати звикання. Автори зазначили, що результати їх дослідження побічно підтверджуються іншими даними.

Підлітки є основною групою споживання таких напоїв, оскільки вони украй сприйнятливі. Вчені відзначають, що кількість цукру в напоях збільшилася в п'ять разів з 1950-х років.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter