В очільниці ДКП "Луцьктепло" Валентини Малютіної закінчується термін контракту. Крім того міська рада провела ряд перевірок – адже робота комунального підприємства, яке має чи не найбільшу фінансову підтримку з міського бюджету, чи не найбільші надходження від лучан та чи не найбільші борги – має бути прозорою. Проте перевірки викликали шквал обурень у працівників "Луцьктепла", які завітали на засідання виконавчого комітету Луцької міськради. На чиєму боці правда?

Читайте також: Ціна на газ для населення: чому Кабмін видав нову формулу і скільки платитимуть українці

Перше питання виконкому – звіт Валентини Малютіної. Адже і термін контракту збігає, і догану від міської ради отримала. Старе обладнання котелень – це причина вивести з ладу 5 неефективних котелень: на вулиці Гулевичівни 12, Ковельській 150, Тарасова 41, Ціолковського 17а та Шевченка 40.

Збитки від діяльності ДКП "Луцьктепло" значні: у 2018 році це 27 млн 622 грн, в 2017 – 29 млн 385 грн. Загалом всі збитки підприємства становлять аж 152 млн 276 грн.

Валентина Малютіна повідомила, що на ДКП "Луцьктепло" зараз працює 848 людей, розмір середньої зарплатні – 6 тис 865 грн. На підприємстві було проведено ряд перевірок відповідними відділами Луцької міськради. Це і не дивно – з таким штатом, з такими боргами і значними надходженнями від міськради та лучан.

Читайте також: Скандальний екс-керівник Волинського управління юстиції поновився на посаді (відео)

Перевіряли і економічну діяльність підприємства – що спричинило опір його працівників. І тут без порушень не обійшлось.

"Під час проведення перевірки посадовими особами підприємства здійснювалось перешкоджання проведенню перевірки у вигляді ненадання або несвоєчасного надання інформації робочій групі щодо моніторингу ефективності діяльності комунальних підприємств. Зокрема, на усну вимогу надати первинні документи, що містять інформацію щодо розрахунків з постачальниками, з підрядниками, банківські виписки по рахунках, відкритих для підприємств – вказані документи додавалися з затримкою в декілька днів", – каже Сергій Дмитрук, заступник керівника відділу економічного розвитку, економічної політики ЛМР.

Працівниками ДКП "Луцьктепло" забезпечено виконання лише 4-х письмових вимог перевірки з 9-ти – повідомив Сергій Дмитрук. Порушення виявлено навіть в способі оплати комунальних послуг підприємству.

Виконувач повноважень Луцького міського голови наголосив – ще ніколи комунальне підприємство не мало такої підтримки з міського бюджету. В той самий час навіть не всі керівники подали свої декларації.

Працівники комунального підприємства прийшли підтримати свого керівника та вносили нотку деструктиву в засідання виконкому. Їх у виступах підтримали і депутати міськради Павло Данильчук та Алла Надточій. У своєму заключному слові Валентина Малютіна фактично переклала всю відповідальність за наступний опалювальний сезон на Луцьку міську раду – під оплески своїх підлеглих і демонстративно покинула сесійну залу. Григорій Пустовіт підсумував – щоб перевірити діяльність ДКП "Луцьктепло" і всі виявлені порушення звернуться до прокуратури. 

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook