Народний депутат Ольга Богомолець звернулася до членів погоджувальної ради з проханням внести в порядок денний роботи парламенту проект постанови №8587, який ініціювала громадська організація "Національний інтерес України".

Читайте також: "Реформа Супрун" на Камінь-Каширщині: люди без лікарів та ФАПу

Про це нардеп заявила під час виступу на засіданні погоджувальної ради 16 жовтня, повідомила 1News прес-служба організації.

У підготовленому документі йдеться про невизначення правового статусу керівництва міністерства охорони здоров’я, не відповідності займаним посадам та звернення до Кабінету міністрів щодо звільнення із займаних посад першого заступника міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського.

Богомолець додала, що комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я підтримав дану постанову, а також склав відповідне рішення і доручення оголосити вимогу внести документ в залу парламенту.

Читайте також: Уляна Супрун закликає українців ставати донорами органів

"Доводжу до вашого відома, що з 8-ми мільярдів гривень, які парламент виділив на закупівлю медикаментів для тяжко хворих, для того щоб медикаменти були в лікарнях, поставок на сьогоднішній день – 0%. За минулий рік – 6 мільярдів гривень і за цей рік 6 мільярдів гривень. За минулий рік на ці 6 мільярдів гривень поставлено 60% ліків. Така позиція міністерства абсолютно не задовольняє потреби українських людей и абсолютно не сприяє тому, щоб реформувалась система охорони здоров’я", – наголосила Ольга Богомолець.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter