22 травня на позачерговому засіданні нардепи навіть не внесли до порядку денного Верховної Ради розгляд законопроекту президента Володимира Зеленського про вибори. Втім у глави держави є запасний план. І, як ивявилось, навіть не один, а три. глава держави буде діяти по запасному плану. Про це заявив представник президента у парламенті Руслан Стефанчук.

Читайте також: Вибори до Верховної Ради відбудуться за старим законом: хто голосував "за", хто – "проти"

Втім, за яким з планом діяти далі Зеленський обиратиме, зважаючи на подальші дії парламенту.

"У нас є кілька планів, але вони будуть залежати від реакції Верховної Ради. Ми реакцію отримали, далі ми будемо вибудовувати плани А, B, C, які у нас є", – цитують Руслана Стефанчука Українські Новини.

За його словами, відмова внести до порядку денного законопроекти Зеленського свідчать про початок політичної кризи.

Стефанчук відзначив, що Зеленський виступав за відкриті списки, але депутати на консультаціях з президентом самі не виявили бажання включати цей пункт в закон. А наступного дня народні обранці заявляли з трибуни Верховної Ради, що відкриті списки необхідні і тому вони не підтримуватимуть законопроект президента.

"Ми за Виборчий кодекс, ми за відкриті списки. Я думаю, що будуть ще проведені окремі консультації або переговори, але сьогодні ми стали свідками того, що поки розмова нам не вдається", – сказав Руслан Стефанчук. 

Читайте також: "Знекровлене суспільство не хоче більше терпіти приниження", – Тимошенко про виборчу систему

Також Стефанчук зазначив, Зеленський хотів знайти порозуміння з парламентом, дійшовши консенсусу щодо закону про вибори на консультаціях в Адміністрації президента 21 травня. Всі домовленості були включені у законопроект президента, який 22 травня подався на розгляд у Верховну Раду.

Втім лідери фракцій наплювали на домовленості, які протримались добу. Нардепи від фракцій "БПП", "Народного фронту", "Радикальної Партії Олега Ляшка", "Відродження" та "Волі народу" довели, що їхні слова нічого не коштують і вони готові занурити Україну в хаос лише, аби втриматись при владі і створити проблеми для президента Зеленського.

Виглядає це вкрай ницо і нагадує передсмертні судоми нардепів, які розуміють, що не мають підтримки громадян і навряд потраплять до парламенту 9-го скликання після виборів у липні цього року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook