Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)" (№ 3219), який передбачає введення штрафів за порушення карантину через коронавірус.

Читайте також: "Діятимемо жорстко і невідкладно", – Зеленський терміново звернувся до українців (відео)

За нього проголосували 344 народних депутата, пише ТСН.

Згідно із текстом законопроєкту, буде введене покарання за порушення правил карантину та рішень органів місцевої влади – штраф від 1000 до 2000 неоподаткованих мінімумів громадян (17-34 тисяч гривень), а для посадових осіб – від 2000 до 10000 неоподаткованих мінімумів громадян (34-170 тисяч гривень).

Читайте також: Церкви завалені трунами: з’явилися моторошні кадри з Італії

Також буде змінена ще одна стаття Кримінального кодексу – за порушення санітарно-гігієнічних вимог, які спричинили або могли спричинити поширення коронавірусу можна отримати штраф до 51 000 гривень або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років, або позбавлення волі до 3 років. Якщо унаслідок цих дій померли люди – позбавлення волі від 5 до 8 років.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони.

Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень – від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook