У наступному році ціни на медичні послуги під час пологів можуть зрости, з'явиться також коефіцієнт, який дозволить регулювати суму залежно від складності випадку. Вартість буде коливатися від 35 972 гривень до 194 489 гривень, які компенсуватиме держава.

Читайте також: В Україні до послаблення карантину готові лише дві області

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 30 вересня, пише ТСН.

Очільник МОЗ пояснив, що міністерство розрахувало базову ставку тарифного пакета медичної допомоги під час пологів у складних неонатальних випадках у 2021 році. Наразі закладено фінансування від 35 972 до 194 489 гривень.

Зі слів міністра, на звичайні пологи буде витрачатися мінімальна сума, а на пологи з ускладненнями держава готова виділити велику.  Водночас Степанов наголосив, що одним з пріоритетів міністерства є надання медичної допомоги у повному обсязі під час пологів усім громадянам, які народжують. Загалом у МОЗ очікують 270 тисяч пологів на рік.

Читайте також: "Коронавірус може стати сезонним захворюванням": у ВООЗ зробили несподівану заяву

"Ми ставимо пріоритет на надання повного спектру медичних послуг під час пологів. Оскільки бувають різні пологи за складністю, ми вводимо додаткові коефіцієнти...По-друге, з наступного року в нас будуть введені додаткові коефіцієнти: є звичайні пологи, а є пологи з ускладненнями. Тоді потрібна більш кваліфікована, більш спеціалізована допомога", − сказав голова МОЗ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook