Що спільного між президентом Петром Порошенком та коровами? Здавалося б нічого, але це не так. У пам’ятці під назвою "Напрямки перспективного розвитку Волині", Порошенко має до усього причетність, навіть до того, що не відбулося.

Читайте також: Хто і як скуповує голоси для Порошенка: розкрито організаторів і виконавців "сіток"

Коли відкриваєш цю книжечку – на розвороті Президент, немов автор цього шедевру. Схожі брошури про красу та багатства волинського краю друкували на міжнародний інвестиційний форум, який мав бути просто грандіозним, а відбувся як пересічна нарада чиновників, тільки з фуршетом, йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

У цій книжечці-довіднику, яка називається "Напрямки перспективного розвитку Волині" – все про область. І чим би не була прекрасна і багата Волинь – то це заслуга… Правильно, Порошенка.

Де не посій, там вродиться – це про Петра Порошенка. Рада регіонального розвитку стала новою програмкою на виборах. Петро Олексійович став не лише обличчям бордових гасел "Ми ідемо вільним шляхом", а й обличчям кожного регіону.

Читайте також: "Думаєте, що лучани – ідіоти?": містяни обурені передвиборною риторикою БПП

Креативщики з піар-служби гаранта навіть додумалися використовувати ось ці книжечки у передвиборчій кампанії. Їх роздають в агітаційних наметах. Їх розносять по хатах. Разом з книжечками людям вручають карту, де зображені об'єкти соціально-економічного та культурного розвитку, що планують до реалізації у 2019-2020 роках.

Піариться Порошенко на тому, до чого не має жодного відношення.

От здавалося б, яке відношення Порошенко має до туалетів на Світязі? Де Світязь, де туалети, а де Порошенко? Безпосереднє – написано у цій книжечці – а як же інакше.

Каналізування Світязю, це окреме питання, про яке вже говорять років 10. При чому що на узбережжі Перлини Волині стільки приватних баз, що каналізацію можна було б провести без проблем за кошт власників. Але чого не зробиш для розвитку бізнесу?

Читайте також: Мліли люди, падали стяги, сутички та "особливі" шанувальники: що сталося під час приїзду Порошенка у Ковель (відео)

І власне в рамках державної програми зараз планують збудувати каналізацію до світязьких приватних баз відпочинку. Вартість проекту 6,5 мільйона євро. У 2018 році з бюджету області виділено 25 мільйонів гривень та 2 мільйони євро, а ще Держфонд охорони навколишнього середовища виділив 49 мійльйонів євро.

Загальна сума реалізації проекту виходить приблизно 200 мільйонів гривень, а згідно записів у цій пам’ятці вже виділили 134 мільйони. Фактично, більша частина потрібної суми.

Кошти чималенькі – ще не збудовані, але дуже перспективні туалети імені Порошенка.

Піаритися на нереалізованих речах, схоже, стає доброю традицію у Президента. Ось, до прикладу, тут написано, що в Іваничівському районі планують збудувати зерновий елеватор для потреб фермерських господарств. Цей проект потребує ще більше інвестицій, аніж туалети на Світязі, на все про все потрібно 224 мільйона гривень.

І як ви вже здогадалися – це знову заслуга Порошенка.

Тут ідеться також, що Порошенко має стосунок до закупки племінної худоби приватним підприємством "Перлина Турії". І про будівництво Палацу спорту у Боратинській ОТГ, який вже давно збудований. Заслугою Порошенка є і будівництво вуличного освітлення у місті Луцьку і створення на Волині ОТГ.

Єдине, що можна додати до цієї довідкової брошури, якою чомусь піарять Петра Порошенка, це дерибан землі у Маневицькому районі, де є поклади бурштину. За дуже короткий період часу понад 400 гектарів землі шляхом махінацій віддали у приватні руки. Понад 30 гектарів світязьких берегів під приводом розподілу ділянок між атовцями теж віддали земельним ділкам.

Про що можна говорити, коли комунальні послуги в країні захмарні, а велика маса людей скористалася омріяним Петром Порошенком безвізом та рвонула за кордон на заробітки?

Єдине, що лишається – піаритися на туалетах та коровах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook