Сьогодні, рамках виконання угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку, представники компанії "Богдан Моторс" офіційно передали керівництву міської ради перші два тролейбуси із замовлених двадцяти дев’яти. На події були присутніми секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук та заступник директора департаменту економічної політики Сергій Омельчук. Про це інформує Луцька міська рада.

Читайте також: Луцьк став частиною мережі європейських автобусних перевезень

"Ми довго йшли до цієї події, і цей перший крок носить символічний характер, він налаштовує на те, що наша співпраця продовжиться навіть після виконання умов угоди та отримання усіх нових тролейбусів. Ми не хочемо обмежитися тільки тими тролейбусами, що прописані угодою, а прагнемо забезпечити ними усе місто", – звернувся до присутніх Григорій Пустовіт та підписав разом із директором ДП "АСЗ №1" АТ "АК "Богдан Моторс" Дмитром Писаним документи про передачу двох нових тролейбусів у комунальну власність.

Нові 12-ти метрові тролейбуси з пониженим рівнем підлоги набагато кращі попередніх, адже мають поліпшені характеристики та сучасне програмне забезпечення. Для водіїв керування тролейбусом буде безпечним і комфортним, адже через встановлені відеокамери вони зможуть бачити все, що відбувається в салоні.

Окрім того, такі тролейбуси мають значно менші експлуатаційні видатки, вони зручніші для пасажирів, і за технічними характеристиками більш привабливі для міського комунального підприємства.

Читайте також: У Луцьку змінили маршрут одного із тролейбусів

“Вже відзавтра лучани зможуть скористатися новими тролейбусами на маршруті №15. Це дійсно сучасні тролейбуси, модернізовані та значно кращі за попередні продукти "Богдан Моторс". Я думаю, вони чудово покажуть себе у експлуатації, а ми сподіватимемося якнайшвидше отримати наступні партії. За домовленістю із заводом, решту – 27 тролейбусів ми отримаємо поетапно вже до кінця серпня наступного року", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook