Правоохоронці здійснили перший допит луцького терориста, Максима Кривоша (Плохий), який вчора, 21 липня, взяв у заручники автобус із 13 людьми.

Читайте також: Стало відомо, чи були заручники прив'язані до сидінь у захопленому автобусі в Луцьку

Про це повідомив під час брифінгу начальник Управління Служби безпеки України у Волинській області Павло Данюков.

На запитання журналістів про те, чи співпрацює затриманий зі слідством, Павло Данюков відповів: "Про співпрацю зі слідством мова не йшла, йому задавалися чіткі питання. Ми мали з'ясувати його спільників, наявність інших вибухових пристроїв. Тому з другого-третього допиту буде зрозуміло його поведінку. Поки що нормальна, поки говорить", – повідомив Данюков.

Читайте також: Штурм автобуса у Луцьку: в МВС пояснили, чому БТР прибув вже після затримання терориста

Захоплення заручників у Луцьку: коротко про головне

  • Терорист пригрозив підірвати себе і усіх пасажирів. Він зазначив, що у нього є гранати й інша зброя.

  • Чоловік називає себе Максимом Плохим, але його справжнє його ім'я Кривош Максим Степанович.

Читайте також: "Ходив з автоматом в руках та ножем в портфелі": одна із заручниць луцького терориста розповіла, що відбувалось у захопленому автобусі

  • У соцмережах він висунув свої вимоги: усі чиновники України, релігійні і політичні діячі мають оприлюднити текст і відеозвернення зі змістом "Я – терорист в законі".

  • За фактом вищезазначених подій поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про захоплення заручників. Згодом СБУ відкрила справу за статтею про теракт.

  • Увечері 21 липня після понад 12 годин перемовин, зокрема з президентом Зеленським, терорист сам здався та відпустив усіх заручників. На щастя, жертв та постраждалих немає.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook