Патрульні змонтували відео затримання водія телеканалу "Аверс", а також не надали відео з камер спостереження поліцейської, яка лаялася під час оперативних дій. Щоправда, навіть на змонтованих роликах чути матюки з боку патрульної. Зафіксована також розмова поліцейського із журналістами волинського медіа-холдингу, яких вони викликали на місце події, чим порушили службову таємницю та права затриманого.

Читайте також: Луцька журналістка поплатилась за спробу присоромити Ігоря Поліщука через безглузду образу

Окрім того, чергова міськвідділу, почувши що її колеги привезли співробітника "Аверсу", продемонструвала у бік водія Олександра Токаєва кілька непристойних жестів.

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Нагадаємо, що 20 квітня працівники патрульної поліції затримали водія телеканалу "Аверс", звинувативши його у порушенні ПДР. Але найголовніше, що під час погоні, яку влаштував екіпаж патрульної поліції за автівкою, поліцейські самі грубо порушили правила дорожнього руху – пересікли подвійну суцільну смугу, створивши таким чином аварійну ситуацію на дорозі, яка могла б коштувати комусь життя.

У суді патрульні стверджують, що в автомобіля "Аверсу" не світилася камера і вимагають штраф. Щоправда, ознайомитися із матеріалами імовірного правопорушення  вдалося лише через місяць після того, як поліцейські склали постанову. До того ж вони відмовилися надавати відео із нагрудних камер спостереження. Довелося навіть перенести суд, бо Олександру Токаєву до початку розслідування не надали матеріали його справи.

Цікавим є те, що це вже зараз водія штрафують за несправну фару, проте спочатку Олександра звинуватили в тому, що він їздив за кермом напідпитку.

Забігаючи наперед зазначимо, що такі звинувачення не знайшли жодного підтвердження, адже водій пройшов тест на драгері і пристрій показав одні нулі.

Додамо, що після того, як поліцейські звинуватили водія у вживанні алкогольних напоїв, патрульний викликав групу підтримки – журналістів одного із волинських медіа-холдингів, які водночас ще й активісти – їздять у компанії членів громадського формування "Самооборона Волині" і висвітлюють їхню діяльність. Тож після дзвінка вони за декілька хвилин з’явилися на місці, що наштовхує на підозри: "Чи бува вони не "чатували" десь у кущах, аби встигнути на таке "резонансне" затримання?"

Читайте також: Тетяна Єремеєва відповіла на безглузді закиди журналістів Володимира Пащенка

Патрульна у свою чергу теж кудись телефонує та при цьому нецензурно лається. Відзначимо, що відео із нагрудної камери саме цієї патрульної журналістам "Аверсу" не надали і вона відмовилася проходити тест на вміст алкогольних та наркотичних речовин в організмі.

Потім, до всіх звинувачень – вимкнена фара, алкогольне сп’яніння, злісна непокора додалося ще "можливе зберігання заборонених предметів", обшукавши при цьому водія на очах в ошелешених журналістів.

Приїхавши до відділку, обидва поліцейські не стримували радості від своєї роботи, при чому патрульна показувала непристойні жести у бік водія.

Тим часом журналісти, які були викликані на місце події, змовляються із поліцейськими про те, як вони там опинилися:

"Скажемо, що ми просто "каталися" по місту", – говорить журналістка видання "ВолиньПост", одного із волинських медіа-холдингів, до складу якого входить ще "12 канал" та "Волинь 24", підконтрольні олігарху Степану Івахіву.

До слова, у цих виданнях неодноразово з’являється відео із нагрудних камер поліцейських. Наголосимо, що викликавши журналістів, поліцейські порушили права людини, яку затримали.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter