Україна у питанні відкриття державного кордону орієнтується на епідеміологічну ситуацію щодо коронавірусу. А також на рішення інших країн Європи.

Читайте також: На "Ягодині" утворилася величезна черга із вантажівок

Коли Україна відкриє кордони

Позиція МЗС

Тож, при відкритті кордону Україна координуватиме свої дії з європейськими партнерами. Про це в в інтерв'ю РБК-Україна повідомив очільник МЗС Дмитро Кулеба.

Він зауважив, що Україна налаштована абсолютно ліберально.

"Будемо враховувати два фактори: як відкриваються партнери, реальну ситуацію з пандемією на території України. Але ніхто українців тримати під замком не збирається, і ідей таких немає", – заявив Кулеба.

Читайте також: У Польщу пішки: українців почали пускати через кордон

Позиція МОЗ

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко поділяє думку Дмитра Кулеби. Він наголосив, що МОЗ слідкує за засіданнями профільних міністерств, які відповідають за епідемічну ситуацію і за транспортне сполучення з ЄС.

"Щотижня в ЄС відбувається засідання. Вони розглядають можливість відкриття авіаційного сполучення й обговорюють запуск туристичного літнього сезону. Щотижня вони це обговорюють і рішення до цього часу не прийнято. Україна уважно слідкує за ними", – зазначив Ляшко. 

За його словами, для орієнтира Україна обрала Польщу, тому що за динамікою захворюваності ця Європейська країна випереджає нас. 

"Вже будемо слідкувати, як вони будуть відкривати кордони. Розумієте, коронавірус – новий вид інфекції, тому складно робити орієнтовні прогнози. Вони досить рідко підтверджуються", – сказав Ляшко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook