Постійні переробки, відрахування із зарплати в зв'язку з лікарняним, примусова робота у вихідні дні, хамське ставлення з боку керівництва – ось тільки короткий список претензій тих, хто працює (або працював) в магазинах мережі АТБ.

Читайте також: У луцькому супермаркеті ошукують клієнтів

За словами Наталії, яка відпрацювала в даному магазині деякий час, у супермаркетах мережі АТБ побудовані жахливо напружені взаємини між керівниками і підлеглими, передає "Антикор".

"Відносини скотинячі, людей не вважають за людей, відразу виконуєш дві посади – продавець-консультант + розкладальник товару, доплат за це немає, хворіти не можна, відразу летять всі премії, якщо хоч два дні лікарняного", – зазначила екс-співробітниця маркету АТБ в Одесі.

Не тільки продавцям маркетів АТБ "дістається", а й вантажникам, яких магазини нещадно експлуатують, віднімаючи суми з і так мізерних зарплат.

"Склад маленький, весь товар розмістити компактно не виходить, постійний бардак, пропрацював лише місяць, вже буду звільнятися, а головна причина – відрахування із зарплати через різні дрібниці. Наприклад, то "придеруться" до чогось, то занизять бал – з зарплат співробітників вираховуються кошти за незадовільну оцінку, то на переобліку недостачу також списують на співробітників. Мало того, що працюєш, як віслюк, здоров'я "гробиш", так ще й половину зарплати списати можуть через різні нестач і перевірки!" – обурений ситуацією на роботі вантажник маркету АТБ.

Читайте також: Товарний треш "АТБ": покупці жаліються на продукти якості "секонд-хенд"

Найбільше співробітники мережі маркетів АТБ скаржаться на нестерпний графік роботи, оскільки керівництво часто позбавляє продавців усіх вихідних, змушуючи виходити на роботу. Причина, звичайно ж, проста – в мережі величезна текучка, людей постійно не вистачає (що не дивно – при такому підході до співробітників працюють в маркеті зазвичай не довше трьох місяців).

"Працювала на півставки, обіцяли, що буде 2500 гривень, якщо сумлінно працюватиму. Викладалася на повну, але ніхто не сказав, що аби було тих нещасних 2500, то треба зі шкіри вилізти і в свої ж законні вихідні працювати! Почалося пекло. Два рази на місяць переоблік і санітарна ніч (щомісяця), і то їх в зарплату не включають. Гроші знімають через недостачу з касирів, і вантажників перевели в касирів, щоб ще і з них "здирати". Люди так "ішачать", а отримують по 1500-2500 тисячі. А керівництво магазину відноситься до працівників, як до сміття", – ділиться своїми враженнями від роботи в маркеті АТБ продавець-консультант.

Додамо, що роздрібна мережа компанії "АТБ-Маркет" заснована в 1993 році. Співвласниками "АТБ" в рівних частках є бізнесмени Геннадій БуткевичЄвген Єрмаков та Віктор Карачун, стан кожного з яких в 2017 році склало близько 105 млн доларів.

Нагадаємо, що в 2015-2016 рр. компанії, підконтрольні АТБ в Криму, заплатили в бюджет РФ близько 11 мільйонів доларів. Мова йде про мережі магазинів ПУД, що працюють на окупованому півострові після 2014 року. Не дивлячись на так звану "продаж" ПУДа оточення міністра сільського господарства РФ Олександра Ткачова влітку 2017-го, менеджери АТБ працюють у його структурах досі.

Сам же Геннадій Буткевич та його партнери були звинувачені у зв'язках з Росією, відмиванні грошей та сепаратизмі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter