Громадська активістка Оксана Марищук, яку знає чи не весь Луцьк та й мабуть область за її неординарні акції громадської непокори біля прокуратури і Головного управління Національної поліції у Волинській області виступила із палкою промовою з трибуни Луцької міської ради.

Читайте також: Відома луцька активістка відновила пікетування прокуратури

Цього разу Оксана Марищук завітала на сесію Луцької міської ради, яка відбулася 5 червня:

"Щоразу чую, що в бюджеті не вистачає коштів. Чому би нам не підняти питання по кримінальних справах, які відкрили громадські активісти-пікетувальники, котрі починали свою роботу ще 10 років назад у "Волинській правозахисній групі". 

Перше, що найбільше цікавить громаду – це крадіжка "Променя" у міста. У цій справі був задіяний колишній мер Луцька Богдан Шиба та Святослав Кравчук, який є фігурантом у багатьох кримінальних справах. Проте його кришує Володимир Хвищук – прокурор Волинської прокуратури. І через те, що Віктор Швидкий, який повернувся на посаду аби кришувати ліс і бурштин, ці всі справи й не рухаються. 

Усі махінації розпочиналися із 2006 року, коли був "Тік і Ток", кошти від якого осідали по кишенях. Потім з'явилася фірма-прокладка, засновники якої були зареєстровані у Маріуполі, яка відмивала кошти. Через це гроші до бюджету і не надходили. 

Тож, свідомість "свідомих" в чому заключається? Тож в кого Андрій Покровський купляв цей "Промінь", у справі якого задіяні космічні ціни? 

Лучани 20 років сплачували за послуги, які їм не надавались. Усе це має пряме відношення до "Континіуму". Все покривається правоохоронними органами", – зазначила активістка.

Читайте також: У Волиньраді закликали висловити недовіру очільнику поліції

"Звідки ж тоді кримінальна справа на Юлію Вусенко та Павла Данильчука за те, що вони зловживають владою. Люди відчувають себе потерпілими через те, що до сьогоднішнього дня у Луцьку немає мера. А Паша-300 (Павло Данильчук - ред.) тільки "мотається" і не може знайти собі  місця: то він біг в "УКРОП", його туди не взяли, то біля Гунчика "терся", ніяк не вирішиться", – підсумувала Оксана Марищук.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter